Este un ingredient foarte des folosit in special de pescarii de crap. Acesta are rolul de a aditiva nada utilizata si de a mari puterea de colare a acesteia, mai ales cand nada este utilizata pe momitoare arcuite si pescuitul se face la distante foarte mari.

Laptele de porumb (L.D.P), este foarte usor solubil in apa , mai ales daca temperatura acesteia este mai mare de 18-20g C  . Aceasta calitate ne poate ajuta sa intelegem cum va functiona o nada aditivata cu Laptele de porumb : chiar daca rezultatul combinatiei de nada aditivata cu lapte de porumb este una foarte colanta, odata ajuns in apa , laptele de porumb se va dizolva si va alibera rapid granulele de nada. Prin aditivare, putem mari astfel capacitatea de transport a particulelor mari catre vadul nadit. 

Se recomanda a fi utilizat pentru aditivare nadelor diluat in apa, rareori il vom utiliza direct din recipient, in stare " pura " . In functie de rezultatul dorit, adica timpul in care vrem ca nada sa se desfaca pe substrat pentru a elibera particulele, putem dilua laptele de porumb cu apa , intr-un recipient, solutia rezultata fiind mai apoi utilizata pentru umectarea nadei. 

Diluarea laptelui de porumb cu apa se va face incepand de la un mix de 50/50 apa si lapte de porumb si putem creste sau scade procentul de apa in functie de cat de colanta dorim o nada sau cat de mare dorim sa fie timpul de desfacere. Cu cat procentul de lapte de porumb din solutie este mai mare, cu atat mai colanta va fi nada. Reversul, daca vom folosi un procent mic de lapte de porumb si unul mare de apa, putem utiliza solutia rezultata pentru a umecta nada si timpul de desfacere precum si puterea de colare a acesteia va fi mai mica.

Laptele de porumb este si un aditiv in sine , adica este dulce, poate schimba profilul de gust al nadelor in care este folosit si in functie de sortimentul ales, acesta este la randul lui aditivat cu diferite arome ce se vor transfera nadelor de pescuit umectate utilizand laptele de porumb dulce. 

Ingredient principal la fabricarea boiliesurilor solubile. LPD-ul este un excelent liant ce ajuta la procesul de descompunere al nadei in contactul cu apa.

-Poate fi folosit in orice anotimp.

-Nu topeste PVA-ul.

-Flaconul este gradat pentru a ajuta pescarul sa obțină raportul perfect de lichid.

MG5044
257 Produse

1 alt produs in aceeasi categorie: